Jumaat, 29 November 2013

Sahabat sejati itu ibarat berlian, sangat berharga dan jarang memiliki, sedangkan sahabat palsu itu ibarat dedaunan, yang bisa ditemukan dimana saja.

Khamis, 22 Ogos 2013

Malaysiaku Merdeka: kenyataannya.................

Malaysiaku Merdeka: kenyataannya.................: mengekalkan kemerdekaan lebih sukar dari mendapatkan kemerdekaan.

Sabtu, 22 Jun 2013

NoWWWW.....

Assalamualaikum... sekarang aq belajar kat KMP(Kolej Matrikulasi Perlis).. mle2 sampai sini rase macam nak blik je.. tapi lame2 aq boleh "sekepale" nga roomate aq.. sal belajar plak, ok je setakat ni.. mase kuliah memang susah nak paham.. mase tutorial 2 boleh la tangkap skit2.. yang lain alamknye kene study sndri la.. "macam aq ni rajin sangat", huhu...
"nie la roomate aq"

Aurat ohhhh Aurat...

Dimanakah kesilapan penutupan aurat wanita hari ini???
Jawabnya seperti berikut:

KESALAHAN PERTAMA: Aurat itu adalah memakai tudung sahaja.
KESALAHAN KEDUA: Bertudung tetapi berkemeja-T lengan pendek.
KESALAHAN KETIGA: Bertudung tetapi baju kebarungnya terbelah kainnya.
KESALAHAN KEEMPAT: Bertudung tetapi bajunya sendat, sempit dan nipis.
KESALAHAN KELIMA: Bertudung tetapi amat longgar dan menayangkan jambul dan hujung rambutnya.
KESALAHAN KEENAM:  Bertudung tetapi hanya memakainya di pejabat sahaja.

KESALAHAN KETUJUH: Bertudung tetapi tudungnya dilemparkan ke belakang lahir
KESALAHAN KELAPAN: Bertudung tetapi dengan tudung yang amat nipis sehingga boleh dilihat sanggul, leher, tengkuk dan dadanya.

Sabtu, 3 Disember 2011

S@yOn@r@ 2011

OMG! Dah masuk pun bulan Disember! Pantas betul masa            berlalu, kan? Alangkah baiknya jika kita melakukan resolusi atau merenung kembali kehidupan kita yang lalu secara menyeluruh. Mudah-mudahan di tahun baru nanti akan ada lebih baik banyak kebaikan, sinar kebahagiaan dan kejayaan yang boleh kita miliki.
Tinggalkan perkara-perkara buruk dan buang segala sifat-sifat negatif yang terbukti merosakkan kehidupan kita selama ini. Selain itu, perkara pertama yang harus kita lakukan ialah mensyukuri apa pun yang kita telah lalui sepanjang tahun 2011 kerana pengalaman tersebut, sama ada semanis gula atau sepahit hempedu menelan rasa, ia adalah guru yang terbaik! Tanpa kesalahan, sama ada dilakukan oleh kita sendiri mahupun orang lain, sukar bagi kita untuk memperbaiki diri, menyedari ada perkara-perkara yang belum selesai ataupun masih menjadi masalah. Daripada situlah,kita dapat mengenali, apa kekurangan yang perlu diperbaiki dan apa sebenarnya kekuatan diri yang kita miliki!
Sebagai manusia yang hidup di bumi Tuhan memang tak lepas daripada dihambat masalah. Baru selesai satu masalah, muncul lagi masalah lain.Suka duka , derita bahagia silih berganti mendatangi hidup kita.Namun kita kena kuat kerana semua itu adalah ujian Tuhan buat kita,kerana hidup di dunia ini hanya sementara.So, cubalah untuk menikmati dan mensyukuri setiap masalah yang you all  hadapi itu dengan sebaik-baiknya.Ingat! Seteruk-teruk you all , ada lagi masalah di antara kengkawan you all  yang lagi parah.
Lagipun apalah ertinya hidup jika tidak menikmati detik-detik perjalanan hidup itu sendiri.Ada banyak kebahagiaan yang kita miliki dan boleh membuatakan kita rasa bahagia.Kebahagiaan kita itu ada pada penghargaan yang kita berikan terhadap apa yang kita miliki sekarang.Usah menolak atau menunda untuk mengacapi bahagia walaupun ia mungkin untuk seketika cuma.Rugi! So, jangan pernah membuang satu momen pun yang ternyata  sudah kita miliki! Hargainya kerana peluang atau kesempatan itu tidak mungkin kita akan peroleh lagi.
Okaylah you all , semoga enjoy  membaca catitan ini! edisi akhir tahun nie.Blog ini tetap menampilkan persembahan yang hebat, kan?Jadi jangan ragu-ragu untuk menjadikannya sebagai sahabat kari you all  k!                                                                             Selamat Tahun Baru dan Merry Krismas !!!!     

Jumaat, 1 Julai 2011

                                 StOp AcTiNg,
                "Akulah yang paling hebat!"


   Setiap manusia diciptakan berbeza-beza dan orang yang paling mengenali diri kita ialah diri kita sendiri! Tetapi, orang lain yang berada di sekeliling kita adalah cermin terbaik dapat melihat keadaan diri kita sebenar.
  Apa pun setiap orang punya berjuta alasan untuk berbeza sikap.Namun, setiap orangjuga se4benarnya memiliki banyak alasan untuk saling memahami akan jurang perbezaan tersebut.Tak perlu sombong atau belagak menjadi manusia.Tak kiralah you all nie cantik/handsome,bijak dan cukup popular di sekolah atau dimana saja kerana pada akhirnya suatu saat nanti ,kita semua akan kembali kepadaNya.Jadi sebab itulah, apapun yang you all miliki hari nie, tak lebih daripada sekadar anugerah Tuhan! Bukan kerana kehebatan you all.Jadi, berhentilah perasan menjadi orang serba hebat!
  Bagi saya, sis/boyz yang cantik atau handsome itu dapat dilihat dari hatinya, perilakunya, tutur katanya serta kedewasaannya.Tapi zaman sekarang nie ramai sangat yang bertopengkan wajah menawan,body 'meletup' tapi kelakuan , tutur katanya dan juga hatinya alahai bagai ular berbisa!
   

Sabtu, 28 Mei 2011

source..facebook..


Suami saya adalah serorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya.3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih…lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus.

Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal. Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya, bahawa saya inginkan penceraian. ”Mengapa?” Dia bertanya dengan nada terkejut.

“Siti letih, Abang tidak pernah cuba memberikan cinta yang saya inginkan.” Dia diam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak.

Kekecewaan saya semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang boleh saya harapkan daripadanya? Dan akhirnya dia bertanya.

“Apa yang Abang boleh lakukan untuk mengubah fikiran Siti?” Saya merenung matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan.

“Siti ada SATU soalan, kalau Abang temui jawapannya di dalam hati Siti, Siti akan mengubah fikiran Siti; Seandainya, Siti menyukai sekuntum bunga cantik yang ada di tebing gunung dan kita berdua tahu jika Abang memanjat gunung-gunung itu, Abang akan mati. Apakah yang Abang akan lakukan untuk Siti?”

Dia termenung dan akhirnya berkata, “Abang akan memberikan jawapannya esok.” Hati saya terus gundah mendengar responnya itu.

Keesokan paginya, dia tidak ada di rumah, dan saya menenui selembar kertas dengan coretan tangannya di bawah sebiji gelas yang berisi susu hangat yang bertuliskan. ..

‘Sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkan Abang untuk menjelaskan alasannya.” Kalimah pertama itu menghancurkan hati saya. Namun, saya masih terus ingin membacanya.

“Siti boleh mengetik di komputer dan selalu mengusik program di dalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Abang harus memberikan jari-jari Abang supaya boleh membantu Siti untuk memperbaiki program tersebut.”

“Siti selalu lupa membawa kunci rumah ketika Siti keluar, dan Abang harus memberikan kaki Abang supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu untuk Siti ketika pulang.”

“Siti suka jalan-jalan di shopping Kompleks tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tempat-tempat baru yang Siti kunjungi, Abang harus mencari Siti dari satu lot kedai ke satu lot kedai yang lain mencarimu dan membawa Siti pulang ke rumah.”

“Siti selalu sengal-sengal badan sewaktu ‘teman baik’ Siti datang setiap bulan, dan Abang harus memberikan tangan Abang untuk memicit dan mengurut kaki Siti yang sengal itu.”

“Siti lebih suka duduk di rumah, dan Abang selalu risau Siti akan menjadi ‘pelik’. Dan Abang harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkan Siti di rumah atau meminjamkan lidah Abang untuk menceritakan hal-hal kelakar yang Abang alami.”

“Siti selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Siti, Abang harus menjaga mata Abang agar ketika kita tua nanti, abang dapat menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu. “

“Tangan Abang akan memegang tangan Siti, membimbing menelusuri pantai, menikmati matahari pagi dan pasir yang indah. Menceritakan warna-warna bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu.”

“Tetapi sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, Abang tidak sanggup melihat air matamu mengalir menangisi kematian Abang.”

“Sayangku, Abang tahu, ada ramai orang yang boleh mencintaimu lebih daripada Abang mencintai Siti.”

“Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti.”

Airmata saya jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tintanya menjadi kabur, tetapi saya tetap berusaha untuk terus membacanya lagi.

“Dan sekarang, Siti telah selesai membaca jawapan Abang. Jika Siti puas hati dengan semua jawapan ini, dan tetap inginkan Abang tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita, Abang sekarang sedang berdiri di luar sana menunggu jawapan Siti.” “Tetapi, jika Siti tidak puas hati, sayangku…biarkan Abang masuk untuk mengemaskan barang-barang Abang, dan Abang tidak akan menyulitkan hidupmu. Percayalah, bahagia Abang bila Siti bahagia.”

Saya terpegun. Segera mata memandang pintu yang terkatup rapat. Lalu saya segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah gusar sambil tangannya memegang susu dan roti kesukaan saya.

Oh! Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya. Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam ‘kewujudan’ yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam ‘kewujudan’ yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini. cuba kita ambil ikhtibar dari cerita ini..:)

PERKATAAN "SALAM"

assalamualaikum..
haa!!tdi mser tgah golek2 kt fesbuk cheq tjumpa la bnda ni..
SALAM..msti sume pnah gna mser mcg an..
eleh..xnk ngaku la 2..pooorahhh!hehe~
ok la..cekidout!!



بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".
Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM atau ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz“Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”

Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”

dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,

saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah ;
“WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ;

“WAALAI KUM SALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata

“Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…

Dan bukannya : “Kirim salam kat ASHREE yer”

Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.
Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!

Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan“A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform“A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.

Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

* Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”

* Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.

* Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan “ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum.”

Tolong tag kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa.

haaa!!so jgan duk gtai2 gna salam..salam*aq pown gna gk dulu..hek3*


VS


aq cam katak???

ahaa!!eh..lper...assalamualaikum...hehe*glak owg bslah*
okei la..bnda ni sthun kot..jom kter flash back!zasssssss~


last year la kan..one of my ex-classmate told me that mka aq cam KATAK!
oh em gi!!!bapak terkejut!!!smpai gado2...muahahaa..
tapi..dye jew pown yang lebih2 wat entry kt blog c polan bin polan 2..
seingat aq la..aq wat satu jew en3 sal dye..2 pown..bpe jam jew aq post..
ps2 kunun2..kcian aq pown smpan dlam draft..
then..dye pown blas la byak gler kot en3 crik gado ngan aq..
aq wat stu tapi dye????ishhhh3..
dye ckap aq pompuan gler la pe la..pnakut la..
nyah pape jew c polan xgna 2 kan..
then aq xblas2..mlas nk layan owg teeetttttt!!
hahahaha..dye pown stop gk..
ps2..recently..one of my bestie that loved 2 read his snotty lil' belog told me that..
one of his en3 2..ad knun2 nk kter aq..
aq pown bce..*p/s:slame ni aq xbce pown tapi..klu kwan aq suh aq bce aq bce la..*
ad la yang psal dye xperfect pape sume..
my b dye lper kot..sua2 mser dahulu..di sbuah tempat bernama makmal fizik..
c polan bkter dye ni perfect..bla bla blahh!
kami2 yang..cma .."erkkk..hurmmmm..ealorrr"
hahaha..mka sorang2 cm cicak berak kapur...
eh..byak plak aq mgarut ni...
ok la..pe yang aq nk sampaikan adalah..

aq bersyukur sgat2 dye kter aq cam katak..
hurmmm..nape ea??
sbab dye..ingat kamu wahai c polan..
mser operate katak 2..paru2 katak lawa sgat!!
dye mcam belon transparent..yang ad bnda merah2 cm bola kecik mlekat kt dinding paru2 dye..
subhanaallah..wlapown buruk kt luar tapi dlamnyer lawa..
pada aq insan yang cm katak ni..
c polan 2 cm ikan tw..
sbab..wlapown..kulit,sisik dye bkilat lip lap lip lap...perut ikan ya Allah..burok benor!!
sape yang pndai siang ikan tw la..hek3..
perut insang dye xlawa..eeeuuwww..
ikan pape pown same..
tmbah2 ikan jerung!!sume bnda ad dlam perut dye..hishhhh..
lawa kat luar jew wtpe???
so konklusinyer..katak ag bek dari ikan!*wlapown xley mkan n mgelikan n butuk n sbagainyer lah*

for c polan bin polan..thanx ya!!hahahhaa..
nape la bwu skunk aq sedar..
myb..aq sbab aq da matured kot...kahkahkah!!

k la..tatata!!
p/s:bkan nk crik gado tapi..luahkan pe dlam otak aq ny..heh~

PESANAN

           
Apa Khabar Semua?
Hari Neh Ada Beberapa Pesanan Untuk Korang.
Jangan Lah Diambil Terlalu Serius , Tapi Jangan La
Dipandang Remeh Juga Yea.


Pop Up Dialog Tak Berguna,
Hanya Tahu Menyusahkan,
Tak Perlu Minta Tulis Nama,
Makin Buat Orang Tertekan.

         
Tak Perlu Lah Awak Nak Suruh Saya Tulis Nama La Whatever
Shyt Sebaek Saja Saya Buka Page Awak.Lebih Mantop Bila Ada
2-3 Pop Up Dialog , Memang Orang "Suka".

  
Captcha Tak Selalu Berfaedah,
Nak Komen Pun Naek Menyampah,
Kalo Asyik Refresh Tak Sudah.

  
Leceh Nye Nak Komen Kat Blog Awak.Bila Saya Tekan Send,Dia 
Refresh Semula Page Itu Sebab Awak Buat Captcha And Tak Buat
Pop Up.Tenet Saya Kat Umah Tak Laju Wak. 

                               
                              
Nama Pun Short Story,
Bagi La Saya Hayati,
Kalo Ada Widget Save Energy,
Bikin Saya Panas Hati.


Entah La Cukup La Dulu.
Saya Tahu Ramai Sangat Orang Buat Entry Pasal Neh.
Tapi , Sebab Saya Rasa Masih Ramai Jugak Yang Tak Praktik.
Saya Terpakasa Buat Jugak Pesanan Ini.....
 

                                 

                              
                                 
                                

Sabtu, 16 April 2011

jangan bangga sangat !!


assalammualaikum :)

selamat petang bloggers.. harini aku nak post pasal menda nih jugak walaupun aku rasa tak da kena mengena dengan aku.. ye ker? aku pun tak tahu.. tapi aku tak suka pun menda nih.. benci tambah meluat.. apa dia eh??

hah meh nak gtaw.. aku meluat bila ada orang tuh.. dah taw menda yang dia buat tuh salah.. dah salah tuh satu hal.. diam2 sudah lah kalau dah buat jahat tuh.. boleh plak dengan riak dan takburnya cerita dekat orang lain.. haram betui...ergh.. meluat dowh.. kejap2.. aku nak kasi ayat yang tersimpan dalam hati nih
" woi!! kau ingat kau pandai sangat ke?"
seyesly aku kurang respect dengan orang2 macam nih..
aku tak kisah lah apa kau nak buat tuk hidup kau pun..
kau nak mencuri ka? nak bunuh orang ka? nak buat apa pun lah...
apa aku kesah kan..
tapi please lah jangan bangga sangat dengan apa yang kau buat..
riak!! kau tak tak riak tuh apa?
dah terang2 menda tuh salah kau buat..
pergh.. kau memang hebat lah der...
kalau aku jadi kau..malu nak citer aku buat jahat...
benci nya aku weyh..
sebb pa? kau kawan aku..
aduh..silap aku pilih kawan macam nih..
hurmmmm...

bukan aku tak nak nasihat kan..
but you are the best right...
u always say : aku sorang ja boleh buat.. mana ada orang lain boleh buat..
caya lah.. leh aku nak jadikan kau sifu tak?

ntah lah weyh..
kau dah boleh pikir mana baik mana buruk..
aku doakan supaya ko sentiasa ingat siapa lebih mengetahui..
kadang2 apa yang kau buat tuh atas izinNYA..
kalau dia tak izinkan...lama dah tertangkap okeh!

dah2.. saja nak wat aku bengang ja bila teringat ayat2 riak kau tuh..
hmmmm

Sabtu, 27 November 2010

kEtErAs''AAn''

kau berubah kan ?
sejak kau kenal dia ..
aku tak tau laa kau rasa ke tak ,,
tp mcm biasa .. aku rasa .
errmm mmg laa dia kau kena perhati lebihh ,,
sayang lebihh ,,
apa2 pun lebihh ,,
tp tak kan sampai lupa aku kott ?
ehh ,, kau tak lupa aku ,,
tapi kau TERlupa aku ,

kau kata aku jeless ?
yup ! tu mestilahh ,,
tak semestinya jeless tanda suka kan kan kan ?
tp jeless sbgai kawan ,
aku tak nk ckp lelebihh ,,
kang ade orang yg berhak lebihh jeless kan

sebagai kawan kau mesti terasa bila kawan kau jauh dari kau ..
kankankan ?
mcm tu laa aku ,
aku malas nk bg tau kau ..
nnti mesti kau menang ,,
so aku buat kat sini je laa..
mls nk gaduh2 sebab hal KECHIK ni ,,

tp tu je laa yg aku nk ckp ..
aku terasa kau jauh ,,
bila kau kenal dia ....
sebab dulu ape2 kau carik aku ,,
sekarang kau dah kurang ,,
then selalu kau yg mulakan cerita or masalah kau ,,
sekarang aku tny baru kau jwb ..
tu pon sepatah aku tny..
sepatah kau jawab ,,
kalau dekat fb plak ,
kau langsung tak tego ,,
harammmmmmmmmmmmmmm !
aku mls nk tego ,, sbb nnt kau tak kan abis bls komen ,,
so aku MALAS !

grr , tak kesah laahh ,,
asal kau bahagia ..
bahagia ..bahagia ..bahagia..
cukup laa bg aku .

lagi pun mmg kau dah ade tempt yg sepatutnya kau luahkan perasaan kan ?
hrmm ,, tak kesah laa ,,

tp aku nk ckp awal2 ,
kalau kau baca post ni ,, jgn laa nk mintak maaf ,,
mls nk dengar daa , kau pon ta suka kan kalau ade orng bnyk kali mintak maaf ,
so aku pun sama ,
aku buat camtu sebab aku betul2 dan sangat2 terasa hati ..
kau mesti pandang remeh ,,
tp bg aku tak lngsung ,,,
"gf lebih pnting dari kawankan ?!
terserah kawan ,,
itu hak masing masing
tp satu je aku nk ingt kan ,, kalau kau ade ape2 masalah ,, aku sentiasa ade ,, tak lari memana pon ,,
tp tu terpulang kat kau , nk kasi tau atau tak . 
DONE !